Functionaris Gegevensbescherming

Een privacy expert als externe FG

Voor organisaties die zelf geen resources of expertise hebben om te (blijven) voldoen aan de AVG, biedt Dignitas de dienst “FG as a Service”.

Dignitas ondersteunt hiermee uw organisatie bij alle vraagstukken rondom privacy en het gebruik van persoonsgegevens. Onze consultants zijn gespecialiseerd in privacy en kunnen worden ingezet als Functionaris Gegevensbescherming (FG) voor uw organisatie.

In samenwerking met uw medewerkers zorgt de FG ervoor dat uw organisatie voldoet aan de AVG en andere wet- en regelgeving op het gebied van privacy. Daarnaast ziet de FG toe op de omgang met persoonsgegevens binnen uw organisatie. De FG kan onder andere de volgende taken op zich nemen:

  • Adviseren en toezien op compliance met de AVG
  • Creëren van privacybewustzijn binnen uw organisatie
  • Opstellen en/of reviewen van privacydocumenten, zoals verwerkersovereenkomsten
  • Fungeren als aanspreekpunt voor betrokkenen en de Autoriteit Persoonsgegevens

Dignitas biedt twee mogelijkheden voor FG as a Service:

Virtuele FG

Afgezien van de benodigde contactmomenten bij u op locatie functioneert onze consultant als FG voor uw organisatie. U heeft een vaste contactpersoon en deze wordt, indien nodig, ingeschreven bij de Autoriteit Persoonsgegevens. De virtuele FG zorgt er op afstand voor dat uw organisatie aan alle relevante wet- en regelgeving voldoet. U bent flexibel in het aantal af te nemen uren. Deze dienstverlening is leverbaar vanaf € 600 per maand, exclusief BTW.

FG op locatie

Soms is het nodig of prettig als er regelmatig een privacy-expert bij u op locatie de rol van FG invult. Uw medewerkers hebben dan een vast aanspreekpunt op gezette tijden. Onze consultant wordt, indien nodig, ingeschreven bij de Autoriteit Persoonsgegevens als uw FG. Een flexibel aantal uren is mogelijk vanaf gemiddeld 4 uur per week.

Meer weten? Neem contact met ons op als u een vraag heeft, wij staan u graag te woord.