De digitale werkplek

Categorie: Digitale werkplek | Leestijd: 3 min. | Deel dit artikel

Een goed ingerichte digitale werkplek voor flexibele en mobiele organisaties

In een wereld waarin flexibiliteit en mobiliteit steeds belangrijker worden, is de digitale werkplek onmisbaar geworden. Steeds meer mensen werken vanuit huis, onderweg of op verschillende locaties. Dit vraagt om een werkplek die altijd beschikbaar en toegankelijk is, waar je ook bent. Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van oplossingen die ervoor zorgen dat jouw medewerkers altijd en overal kunnen werken.

Bij Dignitas onderkennen we als geen ander het belang van een moderne, stabiele en duurzaam ingerichte werkplek. Daarom zijn onze Workspace Consultants gespecialiseerd in marktbrede, bewezen technieken zoals Ivanti Workspace control, Liquit Workspace, Microsoft Intune en Azure Virtual Desktop. Met deze ervaring en tools zorgt Dignitas voor een passend advies en zorgen we ervoor dat jouw medewerkers altijd veilig en efficiënt kunnen werken, waar ze ook zijn.

Wat is een digitale werkplek?

Een digitale werkplek is in essentie een geïntegreerde omgeving waarin alle benodigde tools en applicaties beschikbaar zijn. Denk aan e-mail, agenda, documenten, chatprogramma’s en bedrijfsrelevante software. Al deze tools zijn beschikbaar via de cloud, zodat medewerkers altijd en overal toegang hebben. Hierdoor wordt het mogelijk om op afstand te werken, zonder dat dit ten koste gaat van de productiviteit.

Hoe richten we een digitale werkplek in?

Bij het inrichten van een digitale werkplek is het belangrijk om te kijken naar de behoeften van jouw organisatie. Welke applicaties zijn nodig om het werk goed uit te kunnen voeren? Hoe moeten deze applicaties worden beheerd? En hoe zorg je ervoor dat de werkplek veilig is en voldoet aan alle privacy-eisen?

Bij Dignitas kijken we naar de complete werkplekomgeving. Onze engineers hebben diepgaande kennis over softwaredistributie en applicatie packaging, waardoor we in staat zijn om de werkplek volledig op maat in te richten. Hierbij kijken we niet alleen naar de benodigde tools en applicaties, maar ook naar de infrastructuur, beveiliging en het beheer.

Onze oplossingen

Met onze oplossingen zorgen we ervoor dat jouw medewerkers altijd veilig en efficiënt kunnen werken, waar ze ook zijn. Zo blijft jouw organisatie flexibel en productief, ook in een wereld waarin werken op afstand steeds belangrijker wordt.

Ivanti Workspace control: Hiermee kunnen medewerkers veilig inloggen op hun werkplek vanuit elke locatie, met behulp van multifactor-authenticatie. Het biedt ook uitgebreide monitoring, beheer en rapportage.

Liquit Workspace: Dit is een platform waarmee medewerkers toegang hebben tot al hun benodigde applicaties, ongeacht het type apparaat of besturingssysteem. Het biedt ook een persoonlijke werkplek, die kan worden aangepast aan de individuele behoeften van elke medewerker.

Microsoft Intune: Hiermee kunnen apparaten op afstand worden beheerd en beveiligd, zonder dat dit ten koste gaat van de gebruikerservaring. Het biedt een breed scala aan mogelijkheden, waaronder het beheren van updates, instellingen en het configureren van het beveiligingsbeleid.

Azure Virtual Desktop: Dit is een cloud-gebaseerde oplossing waarmee medewerkers op afstand kunnen werken met een volledige desktopervaring. Het biedt een beveiligde en flexibele manier om toegang te krijgen tot bedrijfsapplicaties en -gegevens vanaf elke locatie.

Onze engineers zijn gespecialiseerd in deze oplossingen en hebben diepgaande kennis van de technologie en implementatie ervan. Hierdoor kunnen wij de werkplek volledig op maat inrichten, rekening houdend met de specifieke behoeften van jouw organisatie.

Naast de technologie bieden we ook ondersteuning bij het beheer en onderhoud van de digitale werkplek. Dit omvat onder meer monitoring, incidentbeheer en rapportage. Zo zorgen we ervoor dat de werkplek veilig en efficiënt blijft werken, zodat jouw organisatie kan blijven groeien en innoveren.

Deel dit artikel