Samen vinden we de juiste balans

Worstel jij met de balans tussen je werk- en privéleven? Bij Dignitas weten we hoe belangrijk het is om die twee in evenwicht te houden. Daarom denken we altijd met je mee, zodat werk en privé in de juiste balans blijven. Of het nu gaat over je zoektocht naar opvang voor je kinderen, zodat jij met een gerust hart kunt gaan werken. Of de manier waarop jij je zorgverlof het beste inzet om ook voor je zieke moeder te zorgen. Bij Dignitas denken we vanuit oplossingen. En dat is altijd maatwerk.

“What you see is what you get”

Het verhaal van Mark, Coördinator Software Packaging en Virtualisatie.

Ik ben iemand die altijd open en eerlijk is. Tijdens mijn werk, maar ook privé. In mijn vrije tijd houd ik van rust. Genieten van ons huis aan de rand van het bos samen met mijn vriendin. Op de golfbaan ben ik ook vaak te vinden. De combinatie van innerlijke rust door concentratie, totale ontspanning en strategisch nadenken om de beste ronde te lopen, maakt golfen de sport voor mij.

Lees het verhaal van Mark

De Dignitas balanstip 1

Ken je dat? Je agenda zit vol afspraken en je hebt een ochtend met het ene na het andere overleg achter de rug. Toe aan wat ontspanning? Doe een korte ademhalingsoefening van een paar minuten en je voelt je daarna weer helemaal opgeladen en relaxt. Maak er iedere dag even ruimte voor in je agenda en je zult merken dat je een betere focus hebt om weer aan het werk te gaan.

“Ik stel altijd doelen in mijn leven, zowel zakelijk als persoonlijk!”

Het verhaal van Dominique, IT Project Manager

In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met persoonlijke en professionele ontwikkeling. Dat doe ik door het lezen van studieboeken, de wereld met mijn gezin ontdekken en hardlopen. Hardlopen ook altijd met een heel duidelijk doel. Zo train ik nu voor de halve marathon. Een uitdaging die ik graag aanga en waarbij ik mezelf door een duidelijk en strak trainingsschema helemaal topfit maak om de beste tijd neer te zetten.

Lees het verhaal van Dominique

De Dignitas balanstip 2

Loopt niet je pc, maar loop jij vast tijdens een programmeeropdracht? Of raak je het spoor bijster in de wirwar van alle security assets? Maak dan even een ommetje. Tijdens je wandeling ploppen er steevast nieuwe ideeën op in je hoofd die je kunt gebruiken om jouw uitdagingen te tackelen. Wanneer je daarna achter je laptop zit, is je brein fris en helder. Want beweging is niet alleen goed voor je lijf, ook je hoofd vaart er wel bij.

“Heerlijk om mijn creativiteit ook op mijn werk te gebruiken”

Het verhaal van Susan, Officemanager bij Dignitas

Ik houd ervan om mezelf sportief uit te dagen. Door hardlopen, zwemmen, fietsen, zeilen en sporten in de sportschool blijf ik in topconditie. Mezelf creatief uitdagen doe ik ook graag. Door het schilderen van abstracte kunst. Ik doe inspiratie op in het dagelijks leven en probeer die ideeën uit te werken op doek wat vaak resulteert in verrassende schilderijen die ons huis verrijken.

Lees het verhaal van Susan

De Dignitas balanstip 3

Heb jij voldoende oplaadmomenten gedurende de dag? Vergelijk het met de Formule 1: de coureurs doen pitstops vóórdat ze met een rokende motor en platte banden crashen. Kost dat tijd? Ja. Maar uiteindelijk bespaart het tijd en brengt het ze verder. Plan zelf dus ook regelmatige pitstops in. Zo voorkom je dat je ’s avonds of in het weekend total loss bent.

“Mijn kracht ligt in het snel kunnen schakelen”

Het verhaal van Wilbert,
Product Owner End-User-Services

Niet alleen tijdens mijn werk houd ik ervan snel te schakelen. Snel schakelen doe ik ook als ik op mijn hybride fiets rijd door de prachtige Alblasserwaard. Mijn hoofd even leegmaken, veel fysieke inspanning en opgeladen weer thuiskomen in Groot-Ammers bij mijn vriendin Mariska en onze 3 dochters Windse, Dayel en Yone. Die combinatie van snel schakelen, mentaal en fysiek, vind ik heerlijk. Dat past bij mij.

Lees het verhaal van Wilbert

De Dignitas balanstip 4

Je wilt graag altijd voor een ander klaarstaan. Of dat nu een goede vriend is of een dierbare collega. Dus je reageert op dat telefoontje, een berichtje, een uitnodiging. Je staat eigenlijk altijd ‘aan’. Die vage grenzen tussen werk en privé zijn geen succesfactor. Hoe kun je daar anders mee omgaan? Zie jezelf als een computer die aan- of uitstaat. Op welke dagen of momenten sta je ‘aan’ voor je gezin of vrienden, en wanneer voor je werk? Wanneer sta je dus ‘uit’? Bedenk daarbij wanneer je voor iederéén uitstaat en tijd voor jezelf hebt! Kortom: bepaal jouw grenzen.

“Wat mij sterk maakt? Snel de rode draad oppikken en vasthouden.”

Het verhaal van Rogier,
IT Workspace Consultant & SCRUM Master

In mijn vrije tijd ben ik een gezellige levensgenieter. Heerlijk om nieuwe plekken te ontdekken en terrasjes te pakken. Mijn hoofd leegmaken tijdens een wandeling in het bos, op het strand of aan De Maas is voor mij dan ook de ultieme ontspanning. Maar het allerlekkerst is het toch wel om met een drankje in onze jacuzzi te zitten en 100% relaxen na een dag vol nadenken en analyseren.

Lees het verhaal van Rogier

De Dignitas balanstip 5

Voor gedetacheerden een herkenbaar probleem: je privé-agenda en (af)wisselende werk matchen niet altijd. Hoe voorkom je dat die agenda’s gaan overlappen? Heb helder wat in jouw privé-agenda onderhandelbaar is – en wat niet. Tot waar kun en wil je jouw privéschema aanpassen? Durf dit ook te benoemen naar jezelf én je omgeving. Dat maakt het voor jou en anderen een stuk helderder.

Wil jij ook bij Dignitas werken?
Bekijk onze vacatures en laat zien wie je bent!

Bekijk de vacatures